ImpacteAgenda
  • Imprimir

El vicepresident Aragonès ha inaugurat l’exposició "40 anys de periodisme" del diari "El Periódico"

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va destacar l’ emprenedoria i iniciativa, la qualitat i l’aportació del diari a la normalització del català, en la inauguració de l’exposició que va tenir lloc el 13 de setembre al Jardí del Palau Robert.

01/09/2018 08:09
inauguracio

Pere Aragonès va afirmar que el diari va néixer en un moment de grans transformacions i canvis socials, i que el mitjà ha reflectit els anhels i les preocupacions de les classes populars. També va destacar la contribució del diari a la normalització del català amb l’edició en llengua catalana el 1997. Una iniciativa que va merèixer el suport i el reconeixement del Govern de la Generalitat, que va distingir el 1998 el diari amb el Premi Nacional de Cultura al Foment de l’Ús de la Llengua Catalana.

En un parlament previ, el director del diari, Enric Hernández, va recordar la importància de la premsa en la democràcia.

També van assistir a l’acte, en representació de la Generalitat, el director general de Difusió, Jordi del Río, i el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès.

L’exposició “40 anys de periodisme” presenta, fins al 14 d’octubre, 120 portades i 100 fotografies en gran format que expliquen en clau periodística i d’una manera resumida quatre dècades en la història recent de Catalunya

També hi assistiran el director general de Difusió, Jordi del Río; el president del Grup Zeta, Antonio Asensio, i el director d’"El Periódico", Enric Hernández.

L’exposició del diari "El Periódico" proposa un recorregut per quatre dècades en la història de Catalunya, començant per la Transició, tres anys després de la mort del dictador Franco, i amb el retorn del president Tarradellas, fins a les multitudinàries manifestacions en defensa de les llibertats de Catalunya o la campanya dels llaços grocs, que reclama la llibertat dels presos polítics catalans.

Els vint plafons que presenten les portades i les imatges expliquen els principals esdeveniments d’actualitat a Catalunya, Espanya i la resta del món, com és el cas del naufragi del Prestige, l’atemptat d’Hipercor, els Jocs Olímpics de Barcelona... Un munt de pàgines d’actualitat condensades en imatges i portades. Esdeveniments recents que han marcat les nostres vides i formen part de la memòria col·lectiva.