ImpacteAgenda
  • Imprimir

Inauguració de l’exposicio “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música” a Tortosa

El director general de Difusió, Jordi del Río, inaugurarà l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música” el dimecres 13 de juny al Palau Oliver de Boteller de Tortosa, organitzada per la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del grup Enderrock i amb el suport de l’Institut Català de les Dones i l’Ajuntament de Tortosa.

06/06/2018 13:06
Dones

També assistiran a la inauguració l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé; el director territorial de Cultura a les Terres de l’Ebre, Ferran Bladé; i la representant territorial de l’Institut Català de les Dones, Carme Valls. Finalitzat l’acte, s’ha programat l’actuació de Montse Castellà a la plaça de la Cinta.

L’exposició, que es va presentar el 2017 al Palau Robert, reivindica l’aportació del talent femení en l’àmbit musical al llarg de cent anys i proposa una immersió sonora i documental en l’univers musical femení dels Països Catalans en els diferents gèneres musicals. Després de Tortosa, la mostra anirà a Vic, Girona i Lleida.

La mostra, que té com a comissària Helena Morén, proposa una immersió sonora i documental en l’univers musical femení dels Països Catalans, protagonitzada per més de 1.000 artistes femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips. Per primera vegada al nostre país es planteja un recorregut pels diferents gèneres musicals amb veu de dona a través de cantants, compositores i instrumentistes, un reconeixement a l’empoderament de les dones en tots els espais socials, polítics i culturals.

L’exposició ofereix un trajecte compromès, sonor i gràfic, per deu estils on ressonen les principals veus de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears en un viatge vital que neix de les cançons de bressol, s’educa en la clàssica i beu de la música d’arrel, s’endinsa per la cançó i el jazz, esclata amb el pop, el rock i el punk i desemboca ple d’energia en les músiques urbanes dels nostres carrers.
Tal com versa el poema referencial de Maria-Mercè Marçal, el títol “D’ONES: (R)evolució de les dones a la música” remet a la revolta sonora del panorama femení, que no s’ha gestat en un sol dia, sinó fruit d’una evolució de segles. Aquest és el discurs que es vertebra en l’exposició i que els darrers anys s’ha accelerat i amplificat amb nous formats i horitzons.