ImpacteAgenda
  • Imprimir

L'exposició dedicada al mecenes J.B.Cendros, a Valls

L'exposició dedicada al mecenes i activista cultural J.B. Cendrós, que es va presentar al palau Robert, continua amb la seva itineració per Catalunya i arriba a la Bibilioteca Popular de Valls el 15 de setembre.

08/09/2018 12:09
Cendros

L’exposició “Cendrós, un empresari d’acció!”, que té com a comissaris el periodista i escriptor Genís Sinca i la promotora cultural Laura Cendrós, l’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, Òmnium Cultural, la Fundació Carulla, Floïd, Bon Preu/Esclat i Nubul, i el diari Ara com a Media Partner.

L'exposició és un recorregut exhaustiu per la vida i obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell (Barcelona 1916-1986), l'industrial que no tan sols va provocar una revolució en el món de la cosmètica masculina amb l’aftershave Floïd sinó que va convertir-se en un dels mecenes més originals del segle XX a Catalunya. J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d'Òmnium Cultural (1961), va ser l'ideòleg del Premi Sant Jordi (1959) i va sacsejar el món editorial en repatriar les Ediciones Proa (1964). L'exposició se centra en un seguit d'accions, algunes summament vistoses en la difícil conjuntura de la dictadura franquista.