ecodisseny

Una exposició al Palau Robert mostra, a partir del 20 d’octubre, la vitalitat de l’ecodisseny català amb productes dissenyats amb criteris ambientals premiats en l'edició del 2017 del Premi Catalunya d’Ecodisseny.

ecodisseny
La mostra "Premi Catalunya d'Ecodisseny", organitzada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, acull les dues exposicions itinerants de les edicions 2015 i 2017 del Premi Catalunya d’Ecodisseny, que mostren les candidatures guanyadores i les que van rebre una menció especial del jurat. Els premis del 2015 s’han exposat del 8 de setembre al 18 d’octubre, i els premis del 2017, del 20 d’octubre al 19 de novembre, a la Sala 4 del Palau Robert.
 

Del 20 d'octubre al 19 de novembre, a la Sala 4

D’entre 115 candidatures presentades al premi del 2017 s’han premiat unes càpsules de cafè compostables de Cafès Novell; bateries portàtils biodegradables de Juan Pablo Esquivel, de l’Institut de Microelectrònica de Barcelona; accessoris i aparadors procedents de mobles descatalogats de BD Barcelona 1972; unes trampes ecològiques per a erugues de Laura Perdomo de l’Escola Superior de Disseny i Arts Plàstiques de Catalunya; el remolc adaptable Chuduku 2.0 d’Alesandro Asnaghi de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny, fet de peces d’altres vehicles; i un tap i una bossa per al vi fets de xarxes de pesca en desús recollides al Port de Barcelolna, de Iona Crasovan, de l’IED Barcelona Escola Superior de Disseny.

L’exposició vol apropar l’ecodisseny als professionals del disseny, als estudiants i a la població en general per difondre aquest concepte i promoure el consum de productes ecodissenyats.

La Generalitat de Catalunya organitza des de l’any 2001 un premi que distingeix els productes innovadors, de qualitat i ambientalment sostenibles per canviar els models de producció i de consum. El Premi va néixer com a Premi Disseny per al Reciclatge, però des de l’any 2015 es van convertir en el Premi Catalunya d’Ecodisseny, tot i ampliant el seu abast per tal d’integrar tots els aspectes que intervenen en la sostenibilitat dels productes —estalvi de recursos, disseny de nous models de consum, optimització del fi de vida, etc.

Aquest Premi reconeix productes actualment en el mercat, productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes, que estiguin dissenyats per millorar el comportament ambiental dels productes i serveis al llarg del seu cicle de vida, i té com a objectiu incentivar la incorporació de l’ecodisseny per impulsar la fabricació i el consum de productes i serveis sostenibles a Catalunya. De fet, el Premi s’emmarca en l’Estratègia Catalana d’Ecodisseny (Ecodiscat), impulsada pel Departament de Territori i Sostenibilitat.

Ecodisseny
Ecodisseny