Flaix

FLAIX FM celebra 25 anys de ràdio al Palau Robert amb una exposició que mira al futur

FLAIX FM, primera radiofórmula catalana dedicada exclusivament a la música dance, repassa el passat, reflexiona sobre el present i pensa en el futur a l’exposició “FLAIX 2042”, que es presenta al Palau Robert per commemorar el 25è aniversari de l’emissora.

Flaix

Com s’escoltarà la ràdio d’aquí a 25 anys? Com es farà? Què significarà, aleshores, ser la megaràdio? Per respondre aquestes preguntes i fer la prospectiva de futur s’ha comptat amb la col·laboració dels comissaris Rosa Pera i Ricard Robles (SONAR), i el Prof.  Brian Subirana  de l’Institut Tecnològic de Massachussets (MIT).

L’exposició, que es podrà visitar del 27 de juny al 19 d’octubre, és una producció de FLAIX FM, amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de Cellnex Telecom , Hewlett Packard, Omen by HP i BenQ.

Del 27 de juny al 19 d’octubre, a la Sala 2

FLAIX FM, creada el 1992, ha fet d’altaveu de tendències emergents i de motor de la indústria vinculada a la música electrònica, el lleure i l’entreteniment. I ha aconseguit un ressò important amb un llenguatge propi i amb uns comunicadors que compleixen 25 anys d’eterna joventut. L’emissora ha crescut en audiència i territori, i la segueixen més de  300.000 persones diàriament. El món ha canviat molt des d’aleshores, com també ho ha fet la manera d’informar-se, escoltar i gaudir de la música. Els qui abans eren oients passius, ara en són participants remots i interconnectats que experimenten i comparteixen continguts sense limitacions horàries ni geogràfiques.

 

 

Quatre estudis de disseny barcelonins col·laboren en el projecte amb quatre instal·lacions per a aquesta exposició. L’itinerari s’inicia a la planta baixa, amb la intervenció d’Opisso Studio a l’aparador, amb un diorama gràfic construït a partir de dades relacionades amb la música, l’audiència i l’activitat desenvolupada per FLAIX FM en els seus  25 anys d’història.

La resta d’instal·lacions les trobem a la Sala 2. Alex Posada (MID) ha creat un dial interactiu per tornar a reviure l’esperit de Flaix, tot escoltant programes, jingles  i cançons que es poden sintonitzar en un dial cronològic que permet recórrer 25 anys de FLAIX FM.

La mobilitat de la ràdio interconnectada és el tema que ha servit a Anna Fuster i Daniel Julià (Pimpampum) per realitzar una instal·lació de vídeo que intercepta la participació dels oients a temps real; qui l’habiti podrà visualitzar a temps real com l’audiència interactua amb la música i els continguts Flaix.

Finalment, Onionlab ha sintetitzat, en un espai immersiu, les prospectives dels experts a través de la creació d’entorns de realitat virtual que permeten als visitants experimentar  el futur des de la pròpia sala d’exposicions.

Al voltant de l’exposició FLAIX 2042 també hi ha prevista tota una sèrie d’activitats com ara conferències, debats i tallers, que s’han programat paral·lelament durant els 4 mesos de l’exposició, al Palau Robert.

 

https://www.flaixfm.cat/

 

aparador

Aparador de l'exposició. Foto: Miquel Coll

VR

Experiència VR que trobareu a l'exposició. Foto: Miquel Coll