ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Joana Biarnés: “L’acollida que té l’exposició em fa molt feliç”

Joana Biarnés, primera reportera gràfica del periodisme català i espanyol, ha manifestat la satisfacció i la il·lusió per l’acollida que té l’exposició “A contracorrent”, que es presenta fins al 2 d’abril a la primera planta. Una acollida excel·lent que es posa de manifest amb les més de 55.000 visites que ha rebut la mostra d’ençà de la seva obertura al públic a finals d’octubre.

02/02/2018 10:02

La fotògrafa comenta que molta gent que troba pel carrer la felicitat i li diu que ja ha visitat l’exposició dues vegades i que sempre havia coincidit amb moltes altres visites. “Jo vindria tots els dies –assenyala– si no visqués fora de Barcelona”. També destaca que a l’exposició hi trobem molts records,tristors i alegries”.

Joana Biarnés es va iniciar en l’ofici amb el seu pare cobrint esdeveniments esportius. Va ser de les primeres dones a formar-se a l’Escola de Periodisme de Barcelona. I durant diversos anys, va ser l’única dona fotògrafa a la redacció del diari “Pueblo”.

Amb caràcter ferm i decidit , va triomfar a contracorrent en una professió aleshores masculinitzada. Ens ha deixat imatges fresques i espontànies, potser despreocupades de l’ortodòxia tècnica, però vives i creïbles, que reflecteixen el batec vital d’una època, com les que es mostren en aquesta exposició.

“Joana Biarnés. Disparant amb el cor”

Mentre l’exposició està oberta al públic, es pot comprar, a l’Oficina de Turisme, la versió en català o castellà del llibre “Joana Biarnés. Disparant amb el cor”, editat per la Fundació Photographic Social Visión i per Blume, que ha rebut el suport de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Madrid, l’Ajuntament de Terrassa i els Laboratoris REBEL·LAB PHOTO. El volum conté els pròlegs del fotògraf i periodista Chema Conesa, de la periodista i escriptora Natalia Figueroa, dels textos en primera persona de Joana Biarnés comentant les seves fotografies i anècdotes de vida i una acurada biografia a càrrec del periodista Jordi Rovira. També s’hi pot adquirir el llibre de format més petit “Juana Biarnés.

Fins al 2 d’abril a la primera planta