ImpacteAgenda
  • Imprimeix

El Palau Robert presenta l’exposició “Testimonis de l'oblit # 2” de Metges Sense Fronteres

El Palau Robert presenta l’exposició “Testimonis de l'oblit # 2” de Metges Sense Fronteres, que rescata de l’oblit quatre crisis humanes del nostre temps -Territoris Palestins Ocupats, Níger, Etiòpia i Colòmbia-, amb fotografies de Juan Carlos Tomasi i textos dels escriptors Martín Caparrós, Santiago Roncagliolo, Laura Restrepo i Manuel Rivas.

19/05/2018 12:05
TestimonisOblit

L'exposició, que es pot visitar des del 12 d’abril fins a l´1 de juliol a la Sala 4 del Palau Robert, és un projecte de Metges Sense Fronteres i El País Semanal. El relat expositiu ens acosta el rostre humà del sofriment, la violència contínua i l'oblit mediàtic que pateixen quatre racons del planeta amb drames humans tràgicament silenciats. Aquests retrats de l'horror quotidià són un al·legat contra la indiferència, una aposta pel compromís amb els éssers humans que viuen sotmesos a la violència, la malaltia i l'exclusió extrema en els racons abandonats del món.

La mostra es compon de 40 fotografies, d'extractes dels quatre reportatges i d'un vídeo que narra tant les problemàtiques específiques d'aquestes crisis com els processos creatius de Caparrós, Roncagliolo, Restrepo i Rivas: els quatre expliquen des del terreny, en primera persona, amb un enfocament literari i periodístic alhora, i atorgant tot el protagonisme als qui pateixen aquestes crisis.