ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Experts del món del vi i la gastronomia reflexionen sobre els valors i les característiques de la Carta de Vins

Experts del món del vi, la restauració i la gastronomia han reflexionat sobre els valors i les característiques de la Carta de Vins, en una taula rodona organitzada el dilluns 13 de febrer per l'Associació Vinícola Catalana a la Sala d'Actes de les Cotxeres, coincidint amb l'exposició dels 30 anys del restaurant El Celler de Can Roca, que es pot visitar fins al 23 d'abril al Palau Robert.

13/02/2017 12:02
Vins

Han assistit a la taula rodona el director general de l’INCAVI, Salvador Puig; la xef Carme Ruscalleda; el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta; la presidenta de l’Associació Catalana de Sommeliers, Anna Vicens; el sommelier Josep Pelegrín; el distribuïdor i importador Àlex Illa, i el director de la revista “Cuina”, Josep Sucarrats. El presentador del programa “Glops” de TV3, Fel Faixedas, ha moderat el debat.

El director general de l’INCAVI, Salvador Puig, ha remarcat que l’Administració actua en l’àmbit de la promoció i també en la qualitat dels vins, per la qual cosa es tenen molt en compte factors com ara la recerca, la formació, la professionalitat dels sommeliers...També ha destacat que la tasca conjunta que s’ha fet des de diversos sectors en els darrers anys, que ha permès l’increment del consum del vi i un millor coneixement de l’oferta que hi ha a Catalunya.

La xef i propietari del restaurant Sant Pau Carme Ruscalleda ha assenyalat que el sommelier ha de sentir l’esperit de al cuina de la casa i que els sommeliers ha d’obrir la ment a les persones que s’interessen per la gastronomia. “La cuina amb un bon vi –ha afirmat- puja una mica més”.

En la presentació de l’acte, el president de l’Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta, ha fet esment de la necessitat de trobar l’equilibri entre gastronomia i vi. També ha comentat que una carta de vins de qualitat és un instrument molt potent.