ImpacteAgenda
  • Imprimeix

RCR Arquitectes guanya el Premi Pritzker, considerat el Nobel d'arquitectura

L'estudi d'Olot de RCR Arquitectes, format per Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, ha guanyat el Premi Pritzker d'Arquitectura 2017, el màxim guardó mundial en aquest camp. Tres arquitectes que treballen de forma local però que alhora evoquen una identitat universal i que van presentar el seu treball el 2015 al Palau Robert a l'exposició "RCR Arquitectes - Creativitat Compartida", organitzada per la Generalitat de Catalunya.

02/03/2017 10:03
RCR

L'anunci va ser fet a Chicago (EUA) pel president de la Fundació Hyatt, Tom Pritzker, l'1 de març. En l'anunci, Pritzker va ressaltar que el jurat va seleccionar els tres arquitectes perquè han tingut un impacte més enllà de la seva àrea d'influència i per la varietat de les seves obres, que abasta des dels espais públics i privats fins a equipaments culturals i institucions educatives. També, va destacar "que la seva capacitat per relacionar intensament l'entorn específic de cada lloc és un testimoni del seu procés i la seva profunda integritat".

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va assenyalar, referint-se al guardó a RCR, que "a Catalunya hi ha talent capaç de liderar les disciplines creatives més exigents amb un discurs d’interès global". Aquesta capacitat, ha dit el cap del Govern, és la característica que defineix millor la creativitat catalana en tots els àmbits i és "la que aporta i assegura una originalitat insuperable". Un reconeixement, va dir, "a la creativitat i al talent capaç d’elevar-se a allò global des del seu món quotidià, en aquest cas La Garrotxa".

L'exposició del Palau Robert, que repassava els 25 anys de trajectòria de l'estudi d'Olot, es va complementar amb la mostra del Centre Ars Santa Mònica “RCR ARQUITECTES: PAPERS”, que va donar a conèixer el procés creatiu del despatx mitjançant dibuixos, esbossos i papers diversos. L'exposició del Palau Robert també es va presentar posteriorment al Museu ICO de Madrid, dedicat a l'arquitectura.