ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Les millors fotografies d’Antoni Bernad, en una exposició retrospectiva

El Palau Robert dedica una exposició retrospectiva al fotògraf català de moda i retratista Antoni Bernad, amb més de 50 anys de professió i obra publicada a tot el món, a la Sala 3 del Palau Robert, del 10 de maig al 26 d’agost.

11/07/2018 14:07
Bernad

L’exposició “ANTONI BERNAD. Nord/Sud/Est/Oest”,  comissariada per Antoni Llena i organitzada per la Generalitat, presenta un conjunt de fotografies sense ordre cronològic, que posa de manifest, a través de centenars d’imatges, el segell perfeccionista que caracteritza l’autor. El títol no fa referència, en aquest cas, a cap delimitació geogràfica sinó al fil que lliga de forma soterrada un vast rerefons de relacions culturals, com també els ambients i les vivències de Bernad en llocs diferents i que l’han influït.

La secretària general de Departament de Cultura, Maria Dolors Portús, inaugurarà l’exposició el dimecres 9 de maig, a les 19 hores. També hi assistiran el director general de Difusió, Ignasi Genovès i Antoni Bernad.

La mostra dedicada a Antoni Bernad, que ha comptat amb la col·laboració de l’Arxiu Nacional de Catalunya, es presenta en quatre espais on es barregen les fotos de moda i els retrats amb l’intent d’establir una complicitat entre imatges que elimini barreres i jerarquies. El recorregut expositiu acaba amb un audiovisual on Bernad parla de la seva obra de forma distesa, explicant que sempre ha mirat de dignificar la professió amb entusiasme i rigor.

El treball d’Antoni Bernad, reconegut internacionalment, ve avalat per una llarga trajectòria. Malgrat que se’l coneix com a fotògraf de moda, també s’ha especialitzat en el retrat. Fugint de la frivolitat, ha tractat amb idèntic respecte artistes, intel·lectuals i models.