ImpacteAgenda
  • Imprimeix

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de Madrid presenta l’exposició “Las Vanguardias y Joaquim Molas”

El Centre Cultural-Llibreria Blanquerna de la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Madrid acull, del 19 d’octubre al 6 de gener del 2018, l’exposició “Las Vanguardias y Joaquim Molas”, que dona a conèixer la intervenció de Joaquim Molas en la descoberta i l’estudi de les avantguardes literàries i artístiques a Catalunya i en la reivindicació de la modernitat cultural i social.

11/10/2017 09:10
Molas

El delegat del Govern de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell, inaugurarà l’exposició el dimecres 18 d’octubre, a les 19.30 hores, a la seu de Blanquerna.

Aquesta exposició és la primera oportunitat de mostrar part dels materials del fons Molas llegats a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú. Més enllà d’una posició estètica i política, s’hi dona a conèixer un fi espectador de la literatura més inquieta del segle XX, l’enemic de gàbies”, com Joan Brossa va qualificar-lo en una dedicatòria, que va modernitzar els instruments i el repertori de lectura al nostre país.

Joaquim Molas dedicà una atenció constant a les avantguardes. En tot moment ha estat destacada la lectura que ha fet de figures tan fonamentals com Joan Salvat-Papasseit, Salvador Dalí o J.V. Foix. Però més enllà d’aquests tres noms, Molas va anar donant sentit a una constel·lació d’obres, grups o tendències, de manera que l’avantguarda s’entengués com una etapa indispensable de la nostra història cultural.

Aquesta exposició es va presentar al maig al Palau Robert de Barcelona.