ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Carme Solé Vendrell presenta el llibre "Why?", sobre la vulneració dels drets dels infants

El director general de Difusió, Jordi del Río, ha afirmat que "Catalunya recuperarà la felicitat amb els valors republicans, amb els valors que impregnen el llibre "Why? de la il·lustradora Carme Solé Vendrell", en la presentació d'aquest llibre, el 3 de juliol, a la Sala 1, on es presenta l’exposició que celebra els seus 50 anys de trajectòria professional de la il·lustradora. Els beneficis de la venda de “Why?” es destinaran a programes socials de Sant Joan de Déu.

02/07/2018 07:07
llibrewhy1
llibrewhy2

En aquest acte, Carme Solé Vendrell ha remarcat que el llibre reclama, exigeix el respecte als drets dels infants". També ha explicat que recull el procés que s'ha seguit des de fa 4 anys amb el projecte Why? i ha agraït la col·laboració de tots els ciutadans que han cedit els seus balcons per penjar les pintures del projecte.

El director de l'Obra Social de Sant Joan de Déu, Oriol Bota, ha afirmat que aquesta institució es dedica a cuidar els vulnerables, els nens i tota la gent que ho necessita. També ha afirmat que Catalunya és terra d'acollida i que ha de rebre el refugiats i atendre tots els col·lectius vulnerables.

Un dels àmbits de l’exposició “Per què? Carme Solé Vendrell” està dedicat a la campanya Why?, com també l’espectacular muntatge que es pot veure a la façana lateral del centre amb 60 pintures acríliques. Les imatges d’aquests nens pintades sobre llençols també es troben en balcons de la ciutat per portar l’art i un missatge de denúncia al carrer.

El llibre presenta la campanya Why? i els rostres dibuixats per la il·lustradora de nens i nenes que veuen vulnerats els seus drets més fonamentals. Carme Solé Vendrell, amb la col·laboració del cantautor Jaume Escala, ha volgut donar veu, mitjançant la seva pintura, als infants que no la tenen (i que veuen vulnerats els seus drets més fonamentals). La il·lustradora va considerar que aquests infants havien de sortir al carrer, pintant teles amb traços negres de rostres de criatures i penjant-les al balcons perquè tothom els pogués veure, transformant al mateix temps els carrers de la ciutat de Barcelona en una galeria d'art.

En benefici de la infància en risc
Els beneficis de la venda de ‘WHY?’ es destinaran a programes socials de Sant Joan de Déu per a la infància en risc. Projectes de suport a famílies refugiades que acull el centre de Sant Joan de Déu de Manresa, famílies ateses als centres d’acompanyament a la salut mental que té la institució a Lleida i Sant Boi de Llobregat o famílies ateses al centre infantil de referència, l’Hospital Sant Joan de Déu Barcelona.