ImpacteAgenda
  • Imprimeix

La consellera Munté remarca la funció social de l’humor gràfic

La consellera de la Presidència, Neus Munté, va afirmar que l'exposició "La Política retratada" posa en valor la qualitat dels ninotaires i la funció social de l'humor gràfic, amb visions crítiques que aboquen a la reflexió, en l'acte inaugural d'aquesta mostra que es pot visitar a la primera planta del Palau Robert.

14/03/2017 09:03
Ninotaires

L’acte va aplegar una nombrosa representació de dibuixants humorístics, molts del quals exposen la seva obra en aquesta proposta expositiva. Noms coneguts com Òscar Nebreda, Toni Batllori, Kap, Manuel Fontdevila, Flavita Banana, o Raquel García, van ser-hi presents.

També hi van assistir el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Antoni Molons, i el president del Consell Audiovisual de Catalunya.

La consellera Munté també va comentar que la mostra reivindica la força que té la denúncia de determinats fets utilitzant l’enginy i va remarcar la llarga tradició humorística a Catalunya en aquest àmbit. "La imatge, la crítica –va assenyalar– és molt poderosa per fer-nos reaccionar davant els retrocessos de la societat".

En una altra intervenció, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, va explicar que aquesta exposició vol ser un homenatge als ninotaires i la crònica i un retrat dels darrers 40 anys de la societat catalana i espanyola.

Finalment, els comissaris Jordi Torrents i Jordi Duró van expressar la seva satisfacció perquè l’humor gràfic es presenti en format expositiu i també van destacar la repetició de temes com a constant en 40 anys d’actualitat.

"La Política retratada. La crònica social i política a través de dibuix humorístic", organitzada per la Generalitat, presenta, a través de 200 acudits de 48 dibuixants publicats en 60 mitjans i publicacions, una visió global i contextualitzada de la nostra història recent a través del dibuix humorístic. La història d’un món en moviment, i també una societat en transició permanent, que han anat escrivint els dibuixants humorístics de Catalunya i la resta de l’Estat.