ImpacteAgenda
  • Imprimeix

L'exposició sobre el talent català arriba a Brussel·les

L’exposició itinerant “La llum de Catalunya. Un passeig pel talent català”, promoguda per la Welcome Talent Society sobre els genis catalans i la seva aportació nacional i internacional, es pot visitar a l’Espai Catalunya Europa de la Delegació del Govern davant la Unió Europea a Brussel·les (rue de la Loi /Wetstraat, 227) a partir del 17 d’abril.

18/04/2018 10:04
llum400

La inauguració tindrà lloc el 17 d’abril a les sis de la tarda, amb la presència del director general de Difusió, Ignasi Genovès, i de la directora general de Relacions Exteriors, Marina Falcó.

L’exposició, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, és una de les activitats programades a Brussel·les amb motiu de la celebració de la festa de Sant Jordi. La mostra sobre el Talent català i els seus referents actuals reconeix els millors exponents de la creativitat, l'enginy, i l'emprenedoria catalans, a través d'un repàs històric d'una trentena de disciplines de les arts i les ciències, i es va exhibir al Jardí del Palau Robert del 22 de gener al 22 de febrer.

Des de Ramon Llull a Tricicle, de Verdaguer a Anna Veiga, es proposa un viatge per tot allò que els catalans han aportat a la humanitat, ja sigui des d'un vessant internacional, o amb la demostració de la seva genialitat a casa nostra i a fora. Personatges que marquen èpoques i generacions, i dels quals el fruit de la seva feina i aficions ha permès desenvolupar el nostre planeta, la nostra cultura, i el nostre benestar.

L’exposició, comissariada per Albert Torras, s’estructura en els apartats següents: Medicina; Gastronomia; Arquitectura; Invents; Consum; Literatura; Filosofia i pensament; Música clàssica; Institucions; Religió; Arts escèniques; Músiques modernes; Humor; Comunicació; Arts plàstiques; Cinema; Esport; Publicitat i disseny; Ciència i tecnologia; Mobilitat; Moda i joieria; Alimentació; Edició; Llengua i educació; Noves tecnologies i emprenedors; Fotografia,  i Catalans al món.

La recentment creada Welcome Talent Society de Barcelona és una iniciativa ciutadana que vol cercar, difondre i reunir el millor talent català contemporani. Pretén millorar la imatge de les marques de Catalunya i Barcelona amb el talent de la gent. També vol recaptar recursos per a l’organització i la dotació de premis, i alhora donar suport a entitats que lluitin contra les malalties des de Catalunya.