ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Exposició sobre els 40 anys del diari "El Periódico"

El Palau Robert acull l’exposició “40 anys de periodisme”, 120 portades i 100 fotografies en gran format que expliquen en clau periodística i d’una manera resumida quatre dècades en la història recent de Catalunya. La mostra es pot visitar del 14 de setembre al 14 d’octubre al Jardí.

02/09/2018 12:09
Periodicouv

L’exposició del diari “El Periódico” proposa un recorregut per quatre dècades en la història de Catalunya, començant per la Transició, tres anys després de la mort del dictador Franco, i amb el retorn del president Tarradellas, fins a les multitudinàries manifestacions en defensa de les llibertats de Catalunya o la campanya dels llaços grocs, que reclama la llibertat dels presos polítics catalans.

Els vint plafons que presenten les portades i les imatges expliquen els principals esdeveniments d’actualitat a Catalunya, Espanya i la resta del món, com és el cas del naufragi del Prestige, l’atemptat d’Hipercor, els Jocs Olímpics de Barcelona... Un munt de pàgines d’actualitat condensades en imatges i portades. Esdeveniments recents que han marcat les nostres vides i formen part de la memòria col·lectiva.

“El Periódico” ha fet la seva contribució a la normalització el català amb l’edició en llengua catalana del diari el 1997. Una iniciativa que va merèixer el suport i el reconeixement del Govern de la Generalitat, que va distingir el 1998 el diari amb el Premi Nacional de Cultura al Foment de l’Ús de la Llengua Catalana.