ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Els darrers 100 anys de la medicina privada a Catalunya en una exposició

El Palau Robert acull la primera exposició dedicada a posar en valor la important tasca realitzada a Catalunya per la medicina privada i les asseguradores mèdiques durant els darrers 100 anys.

27/09/2017 11:09
Medicina

"La medicina privada a Catalunya, a través de l’experiència d’Atlàntida", organitzada per l’asseguradora mèdica Atlàntida amb la col·laboració del Palau Robert i del Museu d’Història de la Medicina de Catalunya, es pot visitar del 14 al 30 de setembre, al Jardí del Palau Robert.

La medicina privada ha tingut un paper molt destacat en el model sanitari català. En els darrers 100 anys, en algun moment, quasi el 50% de la població catalana ha susbcrit una pòlissa d’assegurança d’assistència mèdica i ha fet ús habitual dels recursos mèdics i hospitalaris de la medicina privada. Aquesta xifra no és casual. És el resultat d’un model de llarga tradició a Catalunya, conegut arreu com el "model sanitari català".

Quins són els orígens de la medicina privada a Catalunya? Quin és i ha estat el seu paper en el sistema sanitari? Per què parlem del model sanitari català? Aquestes són algunes de les preguntes a les quals es vol donar resposta en aquesta mostra.