ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Jordi del Río: “L’exposició sobre el Maig del 68 coincideix amb la construcció d'una nova Catalunya amb valors republicans”

El director general de Difusió, Jordi del Río, va afirmar que l'exposició dedicada al Maig del 68 coincideix amb la construcció d'un nou país com Catalunya amb valors republicans, en la inauguració de la mostra “Maig del 68 vist pels fotògrafs de “France Soir”, que es pot visitar del 10 de juliol a l’11 de setembre, a la Sala 4 de Palau Robert.

10/07/2018 07:07
ExpoMaig68

Jordi del Río també va destacar la col·laboració entre el Palau Robert i l’Institut Français de Barcelona per tirar endavant aquesta mostra, que relata l’ambient de revolta protagonitzat per estudiants i obrers durant els fets del Maig del 68 per protestar contra l’immobilisme d’una societat ancorada en el passat.

En una altra intervenció, el responsable editorial de l’Agència Roger-Viollet, Dominique Lecourt, va remarcar que el diari “France Soir” va ser el referent informatiu per explicar els fets del Maig del 68, recordant el treball de 25 fotògrafs del diari que van cobrir aquest esdeveniment. Va remarcar que es va crear un fons de 25.000 imatges i que en seleccions posteriors se n’han publicat 3000 al web de l’Agència, 200 en un llibre i 50 es presenten en aquesta exposició. Dominique Lecourt va comentar que li va cridar l'atenció d’una manera especial la violència que desprenen la majoria de les fotos del fons, perquè la confrontació va ser una veritable batalla campal, d’una violència inaudita i sovint oblidada.

En la darrera intervenció, la directora de l’Institut Français de Barcelona, Pascale de Schuyter Hualpa, va explicar que aquesta iniciativa vol portar les fotografies de la revolta parisenca a diferents ciutats de l'Estat espanyol, dins del programa de commemoració del cinquantenari del Maig del 68, organitzat pels diversos instituts francesos.

També van assistir a l’acte el director general de Mitjans de Comunicació, Ignasi Genovès, i el cònsol general de França a Barcelona, Cyril Piquemal.

La mostra, comissariada per Gilles Favier, director artístic de la mostra fotogràfica ImageSingulières, presenta 50 fotografies de 18 fotògrafs contractats per France-Soir, que es conserva a l’Agència Roger-Viollet. És un projecte comú de l’Institut Français d’Espagne i de l’associació de fotògrafs CéTàVOIR, amb la col·laboració de l’Agència Roger-Viollet, per il·lustrar aquest moment històric des d’un angle insòlit.