ImpacteAgenda
  • Imprimeix

El Premi Global de Fotografia I Sostenibilitat Prix Pictet clou la gira mundial al Palau Robert

El Palau Robert dona a conèixer les imatges de 12 fotògrafs de prestigi mundial en l’exposició "Disorder" del Premi Global de Fotografia i Sostenibilitat Prix Pictet. La mostra, que tanca la seva gira mundial per diversos països, es pot visitar del 10 de marc al 28 de maig.

03/03/2017 09:03
Disorder

"Disorder" (Desordre), mostra organitzada pel grup Prix Pictet amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, aplega les obres dels fotògrafs seleccionats per optar al Premi en la sisena edició del certamen, que va guanyar la fotògrafa francesa Valérie Belin per la sèrie de fotografies "Still life".

El conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, inaugurarà l’exposició el 9 de març, a les 19 hores. També hi assistiran el director general de Difusió, Ignasi Genovès; el director del Prix Pictet, Michael Benson, i la fotògrafa guanyadora de la sisena edició del certamen, Valérie Belin.

Les imatges de l’exposició reflecteixen el malestar social, les revoltes polítiques o l’alteració del clima. Alguns aborden el tema des d’una perspectiva purament documental, mentre que altres opten per un enfocament abstracte o poètic, com és el cas de la guanyadora Valérie Belin. La mostra ha viatjat prèviament a París, Londres, Roma, Brussel·les, Zurich, Ginebra, Atenes, Tòquio, Dublín, Hamburg i San Diego.

Els dotze fotògrafs que exposen la seva obra fotogràfica al Palau Robert són IIlit Azoulay (Israel), Valérie Belin (França), Matthew Brandt, (Estats Units), Maxim Dondyuk (Ucraïna), Alixandra Fazzina (Regne Unit) , Ori Gersht (Israel), John Gossage (Estats Units); Pieter Hugo (Sud-àfrica) Gideon Mendel (Sud-àfrica); Sophie Ristelhueber (França), Brent Stirton (Sud-àfrica), i Yang Yongliang (Xina).