• Imprimeix

El mecenatge i l'activisme cultural de l'empresari J.B. Cendrós

El Palau Robert recorda el mecenatge i l'activisme de J.B. Cendrós a favor de la cultura catalana en una exposició que es presenta del 20 de desembre al 30 d'abril del 2017, a la Sala 4 del Palau Robert.

24/12/2016 09:12
Cendrós

L’exposició "Cendrós, un empresari d’acció!", que té com a comissaris el periodista i escriptor Genís Sinca i la promotora cultural Laura Cendrós, l’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, Òmnium Cultural, la Fundació Carulla, Floïd, Bon Preu/Esclat i Nubul, i el diari Ara com a Media Partner.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugurarà l’exposició el 19 de desembre, a les 19 hores. També hi intervindran el director general de Difusió, Ignasi Genovès, i els comissaris de la mostra.

L'exposició és un recorregut exhaustiu per la vida i obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell (Barcelona 1916-1986), l'industrial que no tan sols va provocar una revolució en el món de la cosmètica masculina amb l’aftershave Floïd sinó que va convertir-se en un dels mecenes més originals del segle XX a Catalunya. J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d'Òmnium Cultural (1961), va ser l'ideòleg del Premi Sant Jordi (1959) i va sacsejar el món editorial en repatriar les Edicions Proa (1964). L'exposició se centra en un seguit d'accions, algunes summament vistoses en la difícil conjuntura de la dictadura franquista.

El relat expositiu s’estructura en sis àmbits temàtics: La revolució del Floïd, A Tot Vent, 007 Llicència per editar, Un país normal, Honora els poetes i D’ofici: mecenes.