ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Dolors Portús: “L’exposició dedicada a Antoni Bernad, homenatge a una vida de creació de 50 anys”

La secretària general de Departament de Cultura, Maria Dolors Portús, va afirmar que l'exposició dedicada a Antoni Bernad és un homenatge a una vida de creació de 50 anys, amb imatges que transmeten elegància i sensualitat, en l’acte inaugural de la mostra, que va tenir lloc el 9 de maig.

04/05/2018 09:05
Bernad

Portús també va destacar la capacitat de Bernad per copsar l’ànima de les persones que va retratar i el valor de les fotografies de moda en una exposició amb gran nombre d’imatges d’una trajectòria professional exitosa.

En una altra intervenció, el director general de Difusió, Ignasi Genovès, va comentar que el Palau Robert, Casa de la Fotografia, acull l’obra fotogràfica d’autor i artística, com en el cas de Bernad, i també fotografia social. També va fer esment de la mirada peculiar i càlida de Bernad, un dels grans de la fotografia de Catalunya.

També van parlar-hi el comissari de l’exposició, Antoni Llena, que va destacar l’extensió de l’exposició, amb 380 imatges, amb una combinació equilibrada de retrats i fotografies de moda, després de fer una tria de milions de fotografies. Al seu torn, Bernad va expressar l’agraïment a la Generalitat per donar suport a aquesta iniciativa i també el desig que la mostra capti l’interès de la gent.

L’exposició retrospectiva dedicada al fotògraf català de moda i retratista Antoni Bernad, amb més de 50 anys de professió i obra publicada a tot el món, es pot visitar del 10 de maig al 26 d’agost.

L’exposició “ANTONI BERNAD. Nord/Sud/Est/Oest”, organitzada per la Generalitat i comissariada per Antoni Llena, presenta un conjunt de fotografies sense ordre cronològic, que posa de manifest, a través de centenars d’imatges, el segell perfeccionista que caracteritza l’autor. El títol no fa referència, en aquest cas, a cap delimitació geogràfica sinó al fil que lliga de forma soterrada un vast rerefons de relacions culturals, com també els ambients i les vivències de Bernad en llocs diferents i que l’han influït.