ImpacteAgenda
  • Imprimeix

“L’empremta familiar”, relat colpidor de Nancy Borowick sobre el càncer terminal dels seus pares

L’exposició del festival DOCfield Barcelona 2018 “L’empremta familiar”, que es pot visitar a la Sala 2 fins al pròxim 3 de febrer, explica com la fotògrafa Nancy Borowick capta amb la seva càmera i amb fotos en blanc i negre, amb la sensibilitat i sentiment d’una filla, els darrers anys de la vida dels seus pares, que van rebre tractament al mateix temps per un càncer avançat. Un relat colpidor que narra els últims capítols de les seves vides, que es van apagar amb 364 dies de diferència; es van morir en els anys 2013 i 2014.

12/11/2018 13:11
empremta

“L’empremta familiar” és una història sobre la vida i l’amor més que no pas sobre el càncer i la mort, la història íntima d’un matrimoni que es va sotmetre a tractament en paral·lel. La parella va estar casada 34 anys. Els pares de la Nancy van conèixer el diagnòstic quan ella tenia 20 anys i la seva reacció instantània va ser treure la càmera. I ho va documentar tot: visites a l’hospital, sessions de quimioteràpia, dinars i sopars en família, el casament de la filla...

Per Nancy, el fet de mostrar la vida dels seu pares en unes circumstàncies tan difícils com a les que es van veure abocats per la malaltia, difon un missatge de fortalesa de la família, l’amor i l’esperança…Perquè la lluita contra el càncer es suporta millor, com en el cas d’aquest matrimoni, junts que en solitari.

Nancy ha donat a conèixer l’experiència familiar del seu pares amb les fotos i amb el llibre amb el mateix nom que l’exposició, que recull records, vivències i cartes d’amor que complementen i enriqueixen les imatges.

Aquesta és una de les exposicions que es presenta al Palau Robert en el marc del festival de fotografia documental DOCfield 2018, una iniciativa col·lectiva de la ciutat que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i el fotoperiodisme.

Nancy Borowick

Nancy Borowick (1985) és una fotògrafa humanitaria nascuda i criada a l'Estat de Nova York. És llicenciada en Fotografia Documental i Fotoperiodisme al Centre Internacional de Fotografia i llicenciada en Antropologia i Fotografia.

Durant l'última dècada, Nancy ha orientat la seva feina com a fotògrafa per explicar  històries sobre la malaltia, la lluita i les relacions personals. Un treball amb què ha explorat la vida de la gent des de la seva perspectiva, amb un treball pacient i minuciós.

Nancy Borowick és col·laboradora habitual del New York Times i també ha treballat per  a l'International Herald Tribune, The New York Times, CNN, National Geographic, Time Magazine, Glamour Magazine, Interview Magazine,  Washington

Post, Newsweek Japan i molts altres. Ha rebut nombrosos guardons i reconeixements pel llibre i la sèrie fotogràfica. El seu treball s’ha presentat en més de 100 ciutats. Nancy ha portat la seva història a universitats, centres assistencials, unitats oncològiques i grups comunitaris de tot el món.

El dimecres 21 de novembre a les 19 hores Nancy Borowick presentarà el seu treball. A més, la presentació comptarà amb la participació de Maria Abad, Investigadora de VHIO Vall d’Hebron Institute of Oncology, en col·laboració amb la Fundació Fero, Fundació d’ Investigació Oncològica. (Activitat en anglès amb traducció consecutiva).