ImpacteAgenda
  • Imprimeix

El festival de fotografia documental DOCfield 2018, al Palau Robert

El Palau Robert presenta tres exposicions de la secció oficial del festival de fotografia documental DOCfield 2018 Barcelona: "Senior Love Triangle", "L’empremta familiar" i "Retrat de família".

06/11/2018 09:11
Senior

El Jardí del Palau Robert acull, del 8 de novembre al 9 de desembre, l’exposició "Senior Love Triangle" de la fotògrafa Isadora Kosofsky, un treball que documenta el conflicte amorós entre Jeanie, Will i Adina, tres persones grans que desafien les normes socioculturals que s’estableixen sobre la gent gran i viuen el seu conflicte amorós com un refugi contra la soledat que suposa envellir.

La primera planta del Palau Robert dona a conèixer la proposta expositiva "L’empremta familiar" , de la fotògrafa Nancy Borowick , un treball documental que explica la història de la família Borowick, que es pot visitar del 29 d’octubre al 3 de febrer. L’autora narra les experiències dels seus pares que van rebre tractament per un càncer al mateix temps, i van morir amb 364 dies de diferència l’un de l’altre. Un treball que se centra en la força i en l’amor de la parella en la vida davant de la mort.

L’aparador del Palau Robert exposa "Retrat de família" del 8 de novembre al 3 de febrer, una instal·lació fotogràfica col·lectiva fruit de la convocatòria oberta a fotògrafs professionals que busca reflexionar sobre la família, clans, tribus i parentescs i la seva habitual representació formal , partint de la idea de que la família no és només allò que es rep sinó que també es produeix.

El festival DOCfield, que s’inaugura el 8 de novembre al Palau Robert, és una iniciativa col·lectiva de la ciutat que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i le fotoperiodisme. DOCfield Barcelona celebra enguany la seva 6ª edició entorn del tema “Amor. Efectes de l’afecte”. El festival compta amb 7 exposicions oficials i 16 mostres en seus convidades, organitza visites guiades, projeccions i trobades amb autors, organitza la V edició del premi de maquetes de fotollibre i una jornada professional per a professionals de la comunicació i del tercer sector.

A banda d’aquestes tres exposicions, la secció oficial de DOCfield Barcelona exposa “Beneït és el fruit: la guerra sagrada als ventres irlandesos”, d’Olivia Harris, sobre la derogació de la llei de l’avortament a Irlanda (Universitat de Barcelona), “Llano”, de Juanita Escobar, un treball que documenta la vida seminòmada dels habitants de la conca de l’Orinoco a Colòmbia (FNAC Triangle), "Bellesa prohibida", de Heba Khamis, sobre la pràctica del planxat de pits al Camerun per evitar els abusos a dones i nenes (Centre Cívic Pati Llimona) i l’exposició de maquetes de fotollibres dels projectes finalistes i el guanyador de la V edició Dummy Award Fundación Banc Sabadell (FotoColectania). A més, la programació expositiva de DOCfield Barcelona s’estén per tota la ciutat amb 16 seus convidades.

www.docfieldbarcelona.com