ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Nancy Borowick: “La fotografia em va ajudar a viure i entendre millor el càncer dels meus pares”

La fotògrafa Nancy Borowick, que presenta l'exposició “L'empremta familiar” a la Sala 2, va explicar que la fotografia la va ajudar a viure i entendre millor tot el procés de la malaltia del càncer dels seus pares, una experiència que van viure conjuntament, durant la conversa que va mantenir amb Maria Abad Méndez, investigadora de Vall d'Hebron Institute of Oncology, per parlar de l'exposició, la malaltia i la fotografia com a eina de sensibilització.

22/11/2018 08:11
Nancy400

Nancy Borowick considera que el fet de parlar obertament de la malaltia incòmoda però que a la seva família li va tocar mirar la mort de cara i el fet de parlar-ne va ser positiu. "A l’exposició –va dir Nancy– he fet el relat d’una història sobre la vida, no sobre la mort".

Maria Abad va assenyalar que cada vegada es diagnostiquen més càncers però que també cada cop mor menys gent d’una malaltia que s’associa amb l’envelliment. També va comentar que "els millors científics són els més creatius i que la creativitat i la motivació són un punt en comú entre artistes i científics".

Aquesta conversa és una de les activitats programades al Palau Robert dins el festival de fotografia documental DOCfield 2018 Barcelona, que lidera la Fundació Photographic Social Vision i que reconeix el valor de la fotografia documental i el fotoperiodisme. DOCfield Barcelona celebra enguany la seva 6ª edició entorn del tema “Amor. Efectes de l’afecte”.