ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Concert de Joana Gomila i The Sey Sisters com a cloenda de l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música”

Joana Gomila i The Sey Sisters seran les protagonistes del concert de cloenda de l’exposició “D’ONES: (R)evolució de les dones en la música”, que tindrà lloc el dissabte 21 d’abril, a les 12 hores, al Jardí del Palau Robert.

13/04/2018 08:04
D'ONES

El Concert l’organitza l’Institut Català de els Dones, amb el suport del Palau Robert. Hi assistiran el director general de Difusió, Ignasi Genovès; la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Núria Balada; el director editorial del grup Enderrock, Lluís Gendrau, i la comissària de l’exposició, Helena Morén.

La manacorina Joana Gomila és impulsora del nou folk balear. Conjuga la tradició balear de tonades de segar i d’espigolar amb lletres actuals. Folk i pop es troben i renoven en un bell collage al seu primer disc en solitari, Folk souvenir (Bubota Records, 2016). Ha experimentat música o poesia a Espiral d’Embulls (1998) i Projectedefak, a més de formar part de la companyia Hotel Iocandi i de Rufaca Folk Jazz Orchestra.

D’altra banda, el grup The Sey Sisters el formen les germanes Sey, tres veus de la nova generació de música negra catalana d’origen africà. Practiquen soul i gòspel com a trio –Let Freedom Ring (Temps Record, 2015)– i també pugen a l’escenari amb Funkystep, amb un repertori més global. La Yolanda i la Kathy són vocalistes a The Gramophone Allstars; la Yolanda també comparteix formació al grup infantil Mainasons, i Edna Sey té un projecte en solitari.

L’exposició “D’ONES”, que es pot visitar fins al 23 d’abril, proposa una immersió sonora i documental en l’univers musical femení dels Països Catalans, i la protagonitzen 1.000 artistes femenines al llarg del darrer segle a través de composicions, cançons i videoclips.

La mostra l’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el comissariat del grup Enderrock.