ImpacteAgenda
  • Imprimeix

L’exposició “Cendrós, un empresari d’acció!”, a Sant Feliu de Guíxols

L'exposició itinerant “Cendrós, un empresari d'acció!”, que va començar el seu recorregut al Palau Robert, es pot visitar fins a l'11 de setembre a l'antic Hospital de Sant Feliu de Guíxols.

21/06/2017 08:06
SantFeliu

Cendrós va estar vinculat amb aquest municipi, on va adquirir una segona residència i hi va passar els estius des de la dècada de 1960, després de descobrir-lo per recomanació del periodista Agustí Calvet.

El periodista i escriptor Genís Sinca i la promotora cultural Laura Cendrós en són els comissaris. L’organitza la Generalitat de Catalunya, amb el patrocini de la Diputació de Barcelona, l’Obra Social “la Caixa”, Òmnium Cultural, la Fundació Carulla, Floïd, Bon Preu/Esclat i Nubul, i el diari Ara com a Media Partner.

L'exposició és un recorregut exhaustiu per la vida i obra de Joan Baptista Cendrós i Carbonell (Barcelona 1916-1986), l'industrial que no tan sols va provocar una revolució en el món de la cosmètica masculina amb l’aftershave Floïd sinó que va convertir-se en un dels mecenes més originals del segle XX a Catalunya. J.B. Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d'Òmnium Cultural (1961), va ser l'ideòleg del Premi Sant Jordi (1959) i va sacsejar el món editorial en repatriar les Edicions Proa (1964).

Durant l’acte inaugural de l’exposició, el 8 de juliol, també es va presentar el llibre “El cavaller Floïd”, de Genís Sinca, dedicat al mecenes català.