ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Vicepresident Aragonès: “El Govern està compromès a construir un país amb drets per a tothom i la defensa dels drets dels infants no està aïllada de la resta de drets”

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va afirmar que el Govern està compromès a construir un país amb drets per a tothom i que la defensa dels drets dels infants no està aïllada de la resta de drets que cal defensar, en la commemoració del Dia Universal dels Drets de l’Infant, que va tenir lloc el 20 de novembre al Palau Robert.

19/11/2018 08:11
Aragonès
CSV

Pere Aragonès també va defensar els recursos complementaris previstos en els pressupostos per als infants dels 0-3 anys com una “actuació estratègica” ja que “actuar des dels primers anys de vida és fonamental” per garantir la igualtat d’oportunitats. D’altra banda, Aragonès també va agrair el “compromís” del teixit social, del tercer sector i voluntaris pel seu paper en l’atenció als menors més vulnerables.

També van parlar en l’acte el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans; el director de l’Oficina de Drets Civils i Polítics, Adam Majó, i la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva; També hi va assistir el director general de Difusió, Jordi del Río.

Durant l’acte, l’artista Carme Solé Vendrell va pintar en directe el rostre d’un infant en una tela d’aproximadament 200 x 200, amb traços en blanc i negre. Aquesta performance pretenia demanar a les administracions i les empreses més atenció i mitjans per als nens, que són la part més vulnerable de la societat i també la clau del seu futur. El cantautor Jaume Escala, va recitar el poema El niño yuntero de Miguel Hernández i va cantar diverses cançons, entre les quals la del conte Els nens del mar.

La il·lustradora Carme Solé Vendrell ha exposat recentment la seva obra al Palau Robert per celebrar 50 anys de professió. L'apartat de l’exposició relacionat amb la campanya WHY? es va exhibir a la façana lateral del Palau Robert/cantó Diagonal, amb pintures d’infants, talment com s’ha fet prèviament en molts carrers de Barcelona i altres ciutats. Una campanya que ha promogut l'artista perquè ens preguntem el perquè de la injustícia que pateixen molts nens i nenes que viuen situacions de misèria i marginalitat arreu del món.