ImpacteAgenda
  • Imprimeix

Sant Jordi 2017

La festa de Sant Jordi es va celebrar, el diumenge 23 d'abril, al Jardí del Palau Robert, amb ràdio i música en directe (RAC1), roses solidàries, llibres, llibres electrònics amb Amazon i la Confraria del Cava.

23/04/2017 09:04
santjordi

De 10 a 14 h, el programa Via lliure de RAC1, conduït per Xavi Bundó va fer un Via lliure especial Sant Jordi, amb els escriptors de primera línia, pa de Sant Jordi, roses i llibres i música! I a la tarda, més música i concerts! amb Mazoni i The Big Jamboree.

La Confraria del Cava també va participar en la festa amb la col·laboració del Gremi de Llibreters de Catalunya. Totes les persones que van comprar algun llibre a la parada de l’Editorial Claret al Jardí o en alguna de les llibreries properes al Palau Robert podien ser obsequiades amb un punt del llibre de la Confraria que també servia com a val per a una copa de cava. La novetat de la campanya d’enguany és que el disseny del punt del llibre es va inspirar en el dibuix que Pilarín Bayés ha creat per fer la difusió de la campanya.

Els ciutadans també podien comprar roses solidàries de la Fundació DKMS, organització internacional dedicada a la lluita contra el càncer de sang.

Amazon va reptar els lectors a demostrar el seu amor per la literatura tatuant-se al braç les frases que subratllen als llibres en un espai habilitat al Jardí amb un equip de tatuadors.

D’altra banda, el dissabte 22 d’abril, Amazon va transformar el Jardí en un particular Passeig de la Fama. Alguns dels escriptors que triomfen durant aquest Sant Jordi van deixa literalment la seva empremta al terra de Barcelona, tal com fan els protagonistes de les pel·lícules a Los Angeles. D’aquesta manera es retrà homenatge als creadors de les històries que el 23 d’abril gaudiran milions de lectors. A l’acte hi van participar els autors Vicenç Villatoro i Lluís Bassat (El retorn dels Bassat), Sergio Vila-Sanjuán (El informe Casabona), Jordi Sierra i Fabra (La mort del censor), Fernando Gamboa (Tinieblas), Mercedes Pinto (Cartas a una extraña) i Gonzalo Giner (Las ventanas del cielo). A més, també hi va intervenir el responsable de la botiga Kindle a España, Llatinoamèrica i els Estats Units, Manuel Reverte.

Els ciutadans també van tenir l'ocasió de visitar les exposicions Prix Pictet Disorder, La Política retratada, El Celler de Can Roca. De la Terra a la Lluna i J. B. Cendrós, un empresari d’acció!