impacteNitsEstiu2016_1349x264.jpg

2016: Nits d’estiu musicals al Jardí del Palau Robert

Recorregut per l’havanera, l’òpera, el blues, el flamenc i el pop-rock català

NitsEstiu2016

“Les nits d’estiu al Jardí del Palau Robert” presenten  enguany concerts dels grups Arjau Grup d’Havaneres, A Contra Blues, Marinah&Chicuelo,  Teràpia de Shock i el Concert Fringe  amb Paul Bausader,  Artur Cabanas i SuperSax Project. L’oferta es complementa amb la retransmissió de l’òpera “La Bohème” des del Gran Teatre del Liceu. Una oferta amb estils diversos que proposa un recorregut musical per l’havanera, l’òpera, el blues, el flamenc i el pop-rock català.

El Palau Robert organitza aquest  esdeveniment, amb la col·laboració d’Amazon, el Gran Teatre del Liceu, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell i el Fringe Festival de Torroella de Montgrí.  L’accés és lliure, llevat del dia de la retransmissió de l’òpera en què caldrà recollir prèviament la invitació a l’Oficina de Turisme del Palau Robert, a partir del 27 de juny.

 

Galeria d'imatges de les nits d'estiu 2016 → 

Arjau Grup d’Havaneres, 30 de juny, 20.30 h

“Les nits d’estiu” comencen el dijous 30 de juny amb l’actuació d’Arjau Grup d’Havaneres, a les 20.30 hores. Aquest grup palafrugellenc d’havaneres està format per Jordi Rubau (tenor i guitarra), Xiqui Ramon (tenor) i Jordi Grau (baríton).

El grup va néixer el 1997 com a duet format per Jordi Rubau (tenor i guitarra) i Jordi Grau (baríton); Xiqui Ramon (tenor), antic component de Port Bo,  s’hi va incorporar el 2012. El grup ha actuat en diverses edicions de la Cantada de Calella de Palafrugell.

L’actuació s’ha programat coincidint amb l’exposició itinerant dels 50 anys de la cantada d’havaneres de Calella de Palafrugell, que es pot visitar del 15 de juny al 25 d’agost al Jardí, amb textos i fotografies històriques i actuals d’aquest esdeveniment.

 

Arjau Grup d’Havaneres, 30 de juny, 20.30 h

Arjau Grup d’Havaneres

A CONTRA BLUES, 7 de juliol, 20.30 h

El primer dijous de juliol s’ha programat l’actuació del grup barceloní A CONTRA BLUES. Aquest grup és una de les bandes destacades en el panorama del blues-rock, amb deu anys de trajectòria musical, cinc treballs discogràfics i més de sis-cents concerts als més variats escenaris: dels seus inicis als carrers de Barcelona als grans festivals de blues europeus.

Amb cinc guardons els dos darrers anys –entre ells, l’European Blues Challege 2014- i seleccionada per participar a les gires nacionals de Girando Por Salas i AIEnRUTa-Artistas, la formació prepara ara un nou treball per celebrar el seu desè aniversari.

En formen part Alberto Calvillo, guitarra elèctrica, harmònica, ukelele i cors; Héctor Martín, guitarra elèctrica i cors; Joan Vigo, contrabaix i baix elèctric; Jonathan Herrero, veu i guitarra acústica, i Núria Perich, bateria.

A CONTRA BLUES, 7 de juliol, 20.30 h

A CONTRA BLUES

Retransmissió de l’òpera “La Bohème”, 8 de juliol, 22 h

El divendres 8 de juliol arriba el torn de l’òpera amb la retransmissió de “La bohème", des del Gran Teatre del Liceu, amb una producció de l’English National Opera i Cincinati Opera que accentua l’element teatral en un marc escenogràfic. El Palau Robert se suma d’aquesta manera novament al Liceu a la fresca, una iniciativa promoguda pel Gran Teatre del Liceu per posar l’òpera a l’abast de tothom.

D’altra banda, estudiants d’ELISAVA muntaran una instal·lació artística participativa, vinculada a la col·lectivitat del fet operístic, en el marc de l’acord de col·laboració entre l’escola de disseny i el Liceu.

- ENTRADES EXHAURIDES -

Entrada amb invitació. Podreu recollir-la a l'Oficina de Turisme del Palau Robert a partir del 27 de juny. 

 

Retransmissió de l’òpera “La Bohème”, 8 de juliol, 22 h

Liceu a la fresca

Marinah&Chicuelo, 14 de juliol,  20.30 h

L’excantant d’Ojos de Brujo Marinha coincideix damunt l’escenari amb un dels guitarristes de referència del panorama flamenc actual, Juan Gómez ‘Chicuelo’,una veu i una guitarra amb personalitats molt definides. Els acompanyen a l’escenari Carlos Sarduy, trompeta, teclat i congues; Javi Martín, baix elèctric, i Paco de Mode, percussió.

Marinah & Chicuelo han plasmat la seva  aventura en el nou disc Sintonías. Junts transiten i creuen fronteres entre diferents músiques d'arrel, els injecten nova vida sense prejudicis ni lligams. Amb la rumba com a punt de reunió i improvisació, celebren una festa a la qual conviden des de Miles Davis o John Coltrane fins a García Lorca o la popular havanera Mi madre fue una mulata.

Marinah&Chicuelo, 14 de juliol,  20.30 h

Marinah&Chicuelo

La Soul Machine, 21 de juliol, 20.30 h

La banda de música negra del Priorat La Soul Machine presenta el seu nou disc "Terra Negra", el primer amb temes propis en el concert d’aquest dijous, 21 de juliol, de “Les nits d’estiu” en l’horari habitual de les 20.30 hores. La banda substitueix el grup Teràpia de Shock que no podrà actuar per indisposició del cantant.

La Soul Machine, creadora de la cançó de l’estiu de TV3 i Catalunya Ràdio "Fes-te l’estiu", és una banda de soul, funky i rhythm’n’blues de referència a Catalunya. Després de 15 anys d’experiència musical portant als escenaris els grans èxits de la música negra, aquesta banda de Falset s’ha decidit a enregistrar temes propis en català. La Soul Machine està disposada a fer-se sentir sense renunciar a l’estil i l’energia que els ha dut fins on són, però aquest cop, amb veu pròpia.

La Soul Machine, 21 de juliol, 20.30 h

La Soul Machine

Concert FRINGE, 28 de juliol, 18.30 h

El Fringe Festival Torroella de Montgrí, l’espai per  al talent emergent del Festival de Torroella de Montgrí, arriba al Palau Robert per presentar la seva proposta amb tres joves valors sorgits del Taller de Músics, l’Escola Superior de Música de Catalunya i el Conservatori del Liceu.

Així, el Fringe, que es desenvolupa del 25 al 29 de juliol a diferents espais de Torroella de Montgrí i l’Estartit, porta a les Nits d’Estiu:

 

  • el flamenc de Paul Bosauder (18:30)
  • el blues fusió d'Artur Cabanas (19:30)
  • i la singular visió dels clàssics del jazz de SuperSax Project (20:30).

 

Concert FRINGE, 28 de juliol, 18.30 h

Talent emergent del Festival de Torroella de Montgrí

Descarrega't el programa

Data d'actualització:  30.05.2016